Friday, 9 June 2017

TEMPAHAN KERETA UNTUK AIDILFITRI 2017

Assalamualaikum.

Salam 15 Ramadhan. Pejam celik pejam celik dah sampai ke pertengahan Ramadhan rupanya kita ya.
Untuk makluman, SKB akan bercuti beberapa hari sempena Syawal nanti.
Disebabkan itu, sekiranya tuan/puan berminat untuk menyewa, bolehlah pilih di antara Pakej 1 atau Pakej 2 seperti di bawah, ya.

TEMPAHAN SEMPENA RAYA 2017

PAKEJ 1 = 5 HARI
Tarikh Pickup: 23 Jun 2017 ~ Jumaat
Tarikh Return: 28 Jun 2017 ~ Rabu
Kadar Sewa:
1. Axia (A) 1.0 = RM 480
2. Myvi (A) 1.3 = RM 520
3. Myvi SE (A) 1.3 = RM 600
4. Saga FLX (M) 1.3 = RM 450
5. Wra (A) 1.5 = RM 360
6. Kancil (M) 660 = RM 240

PAKEJ 2 = 10 HARI
Tarikh Pickup: 23 Jun 2017 ~ Jumaat
Tarikh Return: 3 Julai 2017 ~ Isnin
Kadar Sewa:
1. Axia (A) 1.0 = RM 720
2. Myvi (A) 1.3 = RM 780
3. Myvi SE (A) 1.3 = RM 850
4. Saga FLX (M) 1.3 = RM 680
5. Wra (A) 1.5 = RM 540
6. Kancil (M) 660 = RM 360

Prasyarat:
Deposit RM 150 untuk secure-booking

Untuk sebarang pertanyaan/tempahan kereta:

WHATSAPP <KERETA RAYA> KE 019-9000194

Terima kasih.

Friday, 19 May 2017

SKB ~ TEMPAHAN HARI RAYA AIDILFITRI 2017

Assalamualaikum.

TEMPAHAN UNTUK HARI RAYA AIDILFITRI 2017

Hari Raya dijangka jatuh pada 25 Jun 2017, Ahad.
Maka SKB akan bercuti dari 24-29 Jun 2017.

Detail untuk tempahan pada Hari Raya Aidilfitri adalah seperti berikut:

Tarikh Pickup: 23 Jun 2017
Tarikh Return: 30 Jun 2017
Bilangan Hari: 7
Kereta yang available:
1. Axia (A) 1.0 
2. Myvi (A) 1.3
3. Myvi SE (A) 1.3
4. Saga FLX (M) 1.3
5. Wira (A) 1.5
6. Kancil (M) 660


Untuk sebarang pertanyaan/tempahan,
Whatsapp <KERETA RAYA> KE 019-9000194

Terima kasih :)

Wednesday, 17 May 2017

SEWA KERETA DI BERTAM PERDANA

Assalamualaikum.

SKB masih beroperasi seperti biasa. 
Bertempat di Bertam Perdana 3.
Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan, hubungi:

ZUE ~ 019-9000 194 (Call/SMS/Whatsapp)
ZAKRY ~ 019-9166 999 (Whatsapp SAHAJA)
Emel: bertamcarrental@gmail.com
Booking Online: SINI

Landmark berdekatan:
>> Mydin BERTAM
>> Sunshine BERTAM
>> Masjid Abdullah Fahim
>> Vision Park BERTAM
>> Tesco BERTAM PERDANA
 >>Tol BERTAM

IPT/Sekolah berdekatan:
>> MRSM Kepala Batas
>> Sekolah Sains Kepala Batas
>> Kolej Kejuruwatan Bertam
>> Uitm Cawangan Bertam
>> Kolej Matrikulasi Pulau Pinang
>> IPPT, USM
>> ILP Kepala Batas

Kawasan:
>> Bertam 
>> Tasek Gelugor
 >> Pinang Tunggal
>> Sungai Petani Selatan

Terima kasih :)


Wednesday, 15 March 2017

SEWA KERETA BERTAM PERDANA

Assalamualaikum.

SKB beroperasi di Taman Bertam Perdana 3, Kepala Batas, Pulau Pinang.
Sebarang pertanyaan/tempahan sila hubungi

ZUE 019-9000 194
ZAKRY 019-916 69 99
(Call / SMS / Whatsapp)


Perodua Kancil (M)

Perodua Kancil 660 Manual
RM 60 sehari

^-^ Keadaan kereta baik.
^-^ Ber-aircond.
^-^ Radio berfungsi dengan baik.
^-^ Alarm system.

Untuk pelajar praktikal di kawasan Bertam, 
boleh pertimbangkan Si Putih ini untuk kegunaan sementara.
Mesti cekap guna clutch dan gear, kereta MANUAL ni :)

Terima kasih!

Tuesday, 14 March 2017

SEWA KERETA BERTAM PERDANA

Assalamualaikum.

SKB masih beroperasi seperti biasa. 
Bertempat di Bertam Perdana 3.
Terima kasih kepada yang bertanya :)


Sebarang pertanyaan/tempahan, boleh hubungi:

ZUE 019-9000 194
(Call / SMS / Whatsapp)
Emel: bertamcarrental@gmail.com

Proton Wira (A)

Proton Wira (A) 1.5 
RM 100 sehari

Kereta dalam keadaan baik.
Aircond sejuk membeku dan radio memutarkan lagu kegemaran anda :)
Kereta budjet untuk kegunaan jarak dekat dan jauh, insyaAllah.

#sewakeretabertam
#kepalabatas




Sunday, 18 September 2016

SEWA KERETA BERTAM PERDANA

Assalamualaikum.

SEWA KERETA BERTAM PERDANA 3


HUBUNGI:
ZAKRY 019-916 6999
ZUE 019-9000 194

Berdekatan dengan:
UITM Bertam
ILP Kepala Batas
Giat MARA Kepala Batas
Institut Pertanian Bumbung Lima
IPPT, USM
MRSM Kepala Batas
Sekolah Sains Kepala Batas
Tol PLUS Bertam

Terima Kasih :)



Saturday, 20 August 2016

SEWA KERETA BERTAM PERDANA

Assalamualaikum.

TEMPAHAN DIBUKA
UNTUK
 HARI RAYA HAJI 2016

Sewa Kereta Bertam Perdana
Call/SMS/Whatsapp
 019-916 69 99


Minimum hari sewa: 4 hari 
Tarikh pickup: 10 September 2016
Tarikh return: 14 September 2016
Kadar Sewa:
Wira (A) 1.5 = RM 360
Saga (M) 1.3 = RM 480
Myvi (A) 1.3 = RM 500
Saga (A) 1.3 = RM 500
Waja (M) 1.6 = RM 550

*Booking beserta deposit*

Terima kasih :)
Selamat Menjalani Ibadah Korban, ya.

Saturday, 11 June 2016

KERETA SEWA BERTAM PERDANA, KEPALA BATAS

Assalamualaikum.

Selamat Berpuasa kepada pelanggan SKB yang tercinta.
Semoga Ramadhan kali ini dapat melatih jiwa dan rohani 
serta meningkatkan taqwa kepada Allah SWT.


SKB beroperasi seperti biasa.
Sebarang pertanyaan atau tempahan, sila
hubungi 019-916 6999.

~~***********~~

Sedikit perkongsian.
Di antara waktu mustajab untuk berdoa ialah pada waktu sahur dan juga sebelum berbuka puasa.
Mintalah pada Allah, kebaikan-kebaikan untuk diri sendiri, suami/isteri, anak-anak dan juga orang tua kita.
Tak tahu nak doa apa?
Cadangan doa ini dikongsikan oleh sahabat saya dari grup Whatsapp.
Boleh diubah ikut hajat masing-masing, ya.

Mari kita bermohon kepada Allah agar:
Sihat tubuh badan untuk beribadah.
Meningkatkan iman dan taqwa.
Diberikan husnul khatimah.
Dimurahkan rezeki.
Dikurniakan anak yang soleh, anak yang berjaya dan keluarga bahagia serta mendirikan solat..
Rahmat Allah.
Dijauhkan dari azab kubur.
Diampunkan dosa, dilapangkan dada dan dikekalkan iman.
Perniagaan yang bermanfaat dan diberkati.
Dijauhi dari segala penyakit.
Ibadat dan taubat diterima.
Dilapangkan kubur.
Mudah membayar hutang.
Dipertemukan dengan Lailatulqadar.
Mendapat syafaat Nabi saw.
Mendapat syurga firdaus.
Dijauhi neraka.
Menerima kitab dengan tangan kanan.
Selamat meniti sirat dan selamat dari fitnah dajjal.
Mendapat ketenangan hati.
Mendoakan kesejahteraan ibu bapa.
Diterima puasa Ramadhan.

Mudah-mudahan Allah ampuni kita semua.

p/s: Oang Berbudi Kita Berbahasa

Tuesday, 10 May 2016

SEWA KERETA BERTAM PERDANA, KEPALA BATAS

Assalamualaikum :)

SKB masih beroperasi seperti biasa walaupun dah lama tak update blog.
Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan, boleh terus call

 019-916 6999
(terutamanya kalau tuan/puan mahu berurusan mengenai VAN)


~~~~~~~~~********~~~~~~~~~

Available untuk disewa:

Myvi (A) 
Saga FLX (A)
Saga FLX (M)
Exora (A)

VAN 10, 11, 14, 18 seater

Kawasan berdekatan SKB adalah seperti:

Bertam Putra, Bertam Indah, Bertam Ria
Pongsu Seribu dan Tasek Gelugor
Penaga
Paya Keladi, Pinang Tunggal, Padang Serai
Kawasan Sungai Petani Selatan.

Terima Kasih :)

Monday, 11 January 2016

SEWA KERETA BERTAM ~ ALPHARD, ESTIMA & VELLFIRE

Assalamualaikum.

TOYOTA MPV UNTUK DISEWA
Booking Online di SINI.
Atau CALL 019-916 6999 

SKB mengalu-alukan tempahan awal beserta deposit bagi jenis-jenis TOYOTA MPV seperti berikut:

1. ESTIMA (A)
RM 600 SEHARI



2. ALPHARD (A)
RM 700 SEHARI


3. VELLFIRE (A)
RM 800 SEHARI


~~~~~~~~~~~~~~~

SKB beroperasi di Taman Bertam Perdana 3, Kepala Batas, Pulau Pinang.
Hanya 5 minit dari tol PLUS Bertam.
Berdekatan dengan Hotel Seri Malaysia dan hotel bajet sekitar Bertam/Kepala Batas.

CALL /  SMS / WHATSAPP
019-916 6999


Sunday, 10 January 2016

SEWA KERETA BERTAM ~ VAN UNTUK DISEWA

Assalamualaikum.

VAN UNTUK DISEWA
Booking Online di SINI.
Atau CALL 019-916 6999 

SKB mengalu-alukan tempahan awal beserta deposit bagi jenis-jenis van yang berikut:


1. Toyota VAN - HI-ACE 2.5 DIESEL (M)
[10 SEATER]
RM 400 SEHARI

2. Toyota VAN - HI-ACE 2.5 DIESEL (M)
[11/12 SEATER]
RM 450 SEHARI

3. Toyota VAN - HI-ACE 2.5 DIESEL (M)
[15 SEATER]
RM 500 SEHARI

~~~~~~~~~~~~~~~~

4. JoyLong - HIVAN 2.5 DIESEL (M)
[15 SEATER]
RM 500 SEHARI

~~~~~~~~~~~~~~~~~~


5. Toyota VAN - COMMUTER 3.0 DIESEL (M)
[18 SEATER]
RM 600.00

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

SKB beroperasi di Taman Bertam Perdana 3, Kepala Batas, Pulau Pinang.
Hanya 5 minit dari tol PLUS Bertam.
Berdekatan dengan Hotel Seri Malaysia dan hotel bajet di sekitar Bertam / Kepala Batas.

CALL /  SMS / WHATSAPP
019-916 6999

Terima kasih :)

Friday, 14 August 2015

CUCI KUSYEN KERETA & KARPET

Assalamualaikum.

Info kali ini, saya nak kongsi mengenai servis cucian kusyen kereta & karpet oleh Tuan Ikram.
Servis ini beroperasi di Permatang Kerai Besar, Kepala Batas, Pulau Pinang.
No telefon Tuan Ikram ada dalam gambar kat bawah.


*FB page*

*klik untuk imej lebih besar. ada no telefon untuk dihubungi*

Pernah sekali Myvi kesayangan saya disewa oleh seorang hamba Allah. Telah meninggalkan bau dan keadaan kereta sangat tidak menyenangkan. Saya rasa give up dan rasa nak tukar kusyen je terus. 
Kemudian ada kawan saya cadangkan supaya cuba cuci kusyen dulu. In fact, kawan saya sebenarnya tolong googlekan kat mudah, dan terjumpalah iklan adik ni.
Tq Cik Sarinande :)

Setelah call dan cerita serba sedikit mengenai keadaan kereta saya, maka 'berkenalan'lah saya dengan pemunya servis. 
Beliau akan tanya dulu beberapa perkara:
1. Keadaan kereta - bgtau apa masalah/keadaan kereta anda.
Sekiranya beliau rasa masalah tu boleh diselesaikan dengan cara lain, tak perlu hantar servis. Ini adalah nasihat percuma sahaja ya.
Kalau memang dah kotor dan comot, memang patut hantar :)
2. Buat appointment - sebab beliau bekerja. Bukan call hari ni terus boleh hantar kereta ya.
Jadi kena call dan tanya slot free beliau.

Dari segi harga, ianya berbeza mengikut kereta dan tahap kekotoran kereta anda. Yang ni kena tanya Tuan Ikram sendiri. Macam Myvi saya dulu, rasanya RM120. Tapi itu tahun lepas, ya. Untuk kes tuan/puan, mohon bertanya kepada tuan punya servis.

Dan of course, servisnya ambil masa ya. Bukan 10-20 minit. Boleh jadi sehari. Sebab prosesnya secara cucian stim. Kena ada jemur-jemur juga. Paling afdal, hantar pagi. Dan petang/malam tu baru boleh ambil.

Saya harap tuan/puan yang sedang cari info ini, bermanfaatlah hendaknya.
 Sekiranya tuan/puan dari luar Penang nak hantar kereta, boleh je. Eh, customer Tuan Ikram yang paling jauh setakat saya tahu dari Perlis. Tidak mustahil :)

Terima kasih.

*****~~~~~~~~~~~~~~*****

SEWA KERETA BERTAM PERDANA,
KEPALA BATAS, TASEK GELUGOR,
SUNGAI PETANI SELATAN

CALL 019-916 6999

Monday, 29 June 2015

SEWA KERETA BERTAM

Assalamualaikum.

SEWA KERETA BERTAM

Hubungi:
019-916 6999

Website:
http://www.bertamcarrental.com
(info kereta dan harga di sini)

Lokasi:
Taman Bertam Perdana 3, Kepala Batas

Kawasan berdekatan:
Sekitar Kepala Batas, Paya Keladi, Pinang Tunggal
Tasek Gelugor, Pongsu Seribu
Ekor Kucing, Padang Serai
Sungai Petani Selatan

IPT berdekatan:
ILP Kepala Batas
Kolej Matrikulasi Pulau Pinang
IPPT, USM
UITM Bertam
AUCMS
Kolej Komuniti Kepala Batas

Hotel berdekatan:
Hotel Seri Malaysia, Kepala Batas
Hotel Kamelia
Hotel Jannah
Rafik Motel

Terima kasih :)

Saturday, 21 February 2015

HOMEMADE PIZZA DI BERTAM PERDANA

Assalamualaikum!

Kepada adik-adik pelajar atau sesiapa sahajalah yang berada di sekitar Bertam, Kepala Batas,
ni dia...

HOMEMADE PIZZA 
Free delivery sehingga depan pintu rumah lagi.
Boleh call atau SMS 019-5101983 (kak Salwa yang comel)


 Saiz pizza:
10' x 10' 
(ada 8 slices cukup untuk 2 orang makan)

**Jenis pizza:
Ayam & Daging

Harga:
Biasa = RM 13
Extra Cheese = Rm 14
Special = RM 15

**favorite kakzu semestinya pizza ayam extra cheese :)

Jadi, selamat menjamu pizza ya.

Kalau nak sewa kereta pula, boleh call/SMS 019-9166999

Terima kasih dan semoga bermanfaat =)



Monday, 2 February 2015

HOTEL DI BERTAM, KEPALA BATAS, PULAU PINANG

Assalamualaikum.

Kepada tuan/puan atau adik-adik dari utara, selatan, timur, barat Semenanjung Malaysia dan Sabah Sarawak yang bakal berkunjung ke Bertam; tak kisahlah di atas urusan apa sekalipun; kak zue ada info berkenaan tempat penginapan yang boleh anda pertimbangkan.

tadaaa!
HOTEL KAMELIA

Kalau anda keluar tol Bertam, ambil kiri. Kemudian ada lampu isyarat simpang empat, ambil kanan. Terus dan belok kiri bila sampai pasaraya Sunshine. Anda pusing sahaja di kawasan itu. Takpun, kalau jumpa McD Bertam, dah dekat sanngat dengan hotel ni :)


Alamatnya: 
No. 2, Jalan Dagangan 10, Pusat Bandar Bertam Perdana
No. tel: 
019-498 5099 atau 04-577 0063

Sedikit info berkenaan harga bilik**:
Single~ RM68
Queen ~ RM88
Standard twin ~ RM98 (dua katil single)
Family ~ RM118
Family deluxe ~ RM138
**harga bilik ni ditanya pada 29 Jan lepas :)

Di sekitar hotel ni, banyak kedai makan.
Nak window shopping pun boleh. Dekat saja dengan Sunshine.
Pendek kata, ada ajalah yang boleh dibuat :)
Oke ya. Harap dengan sedikit info ni dapatlah membantu anda. 
Boleh juga kalau nak sewa kereta dengan kami.
Call  019-9166999
Maceh!

Saturday, 10 May 2014

Senarai Homestay Sekitar Bertam Perdana, Kepala Batas

Assalamualaikum!

Rasanya dah lama tak update blog ni ya. Entry kali ini adalah berkaitan dengan homestay.
Yeay, selamat datang ke bertam :)
Kepada ibu bapa yang ingin menginap dengan lebih selesa bersama anak-anak, boleh cuba hubungi homestay2 di bawah.









Terima kasih!